Dr. Erik Hexeberg valgt til andre nestleder

Helsepartiets digitale landsmøte 6. juni 2020:

Dr. Erik Hexeberg valgt til andre nestleder
Under Helsepartiets fjerde landsmøte 6. juni ble dr. Erik Hexeberg valgt inn som partiets andre nestleder.

Erik Hexeberg er kjent for mange som kostholdslegen som, sammen med sin kone dr. Sofie Hexeberg, har løftet frem det sunne, individuelt tilpassede kostholdet gjennom sine bøker, kurs, foredrag og utallige konsultasjoner.

– Jeg takker for landsmøtets tillit og gleder meg til Helsepartiet skal på Stortinget i 2021, sier Erik Hexeberg.
– Norge trenger Helsepartiet på Stortinget, fordi liv og helse er det viktigste grunnlaget for gode liv, et velfungerende samfunn og for en sterk økonomi.

Landsmøtet gjenvalgte også leder Lise Askvik og nestleder Lene Haug for to år. Begge var med å stifte partiet i 2017.

– Vi er svært glade for å ha Erik med på laget. Han har politisk erfaring, solid medisinsk bakgrunn og en stor arbeidskapasitet. Helsepartiets klare mål er å komme på Stortinget i 2021. Ingen andre partier har helse som sin fremste kampsak, og gjennom pandemien vil det tre stadig klarere frem hvilken kraft og makt helse har for hele samfunnet. Med Erik på laget er vi sterkere rustet til en langvarig og viktig valgkamp frem mot 2021, sier Lise Askvik.

Den nye nestlederen har allerede i snart et år arbeidet tett med Lise Askvik og Lene Haug for å utmeisle ny og nødvendig politikk for Helsepartiet.

– Selv om god helse er den mest grunnleggende forutsetningen for oss alle hele tiden, spør noen om vi «bare har helse» i Helsepartiet. Nei, vi har politikk for mye mer. I løpet av høsten 2020 vil vi vedta mer av vår politikk som viser hvordan Helsepartiet ser at vi kan få sunnere samfunn, en bedre ivaretakelse av grupper som i dag har svært vanskelige kår, og i tillegg rigge Norge for en sunn økonomi gjennom post-pandemiske tider som vil by på en rekke nye utfordringer både for helse, økonomi og arbeidsliv, sier den nyvalgte andre nestlederen.

Som lege og fagmann brenner Erik Hexeberg for et individuelt tilpasset kosthold.

– Jeg har i mange år vært opptatt av å forebygge hjertesykdom, og selvvalgt prøveforelesning (1990) til den medisinske doktorgrad omhandlet effektene av fysisk aktivitet på hjertet. Jeg var også medveileder på Sofie sin kostholdsrelaterte avhandling og har diskutert kosthold med Sofie under hennes vandring fra vegetarianer til lavkarboentusiast. De siste årene før vi startet opp Dr. Hexebergs klinikk i oktober 2010 diskuterte jeg daglig med Sofie om hennes pasienterfaringer med karbohydratredusert kost, og jeg ble mer og mer imponert og overbevist. I den tiden jeg har behandlet sykdom med kostholdsråd har jeg sett hvor store forskjeller det er i respons og hvor individuelt tilpasset rådene må være. I tillegg kommer andre utfordringer som matintoleranser og justeringer av mineraler og vitaminer.

Fra 2011 har Erik Hexeberg deltatt i ulike verv i foreningen Kostreform for bedre helse, og han var leder fra 2014 til 2016.

Legene Sofie og Erik Hexeberg har lang erfaring i kostholdsbehandling av en rekke betennelsestilstander som fibromyalgi, slitasjegikt, leddgikt, eksem, psoriasis, autoimmun skjoldkjertelbetennelse, irritabel tarm, ulcerøs kolitt og Crohns sykdom.

Helsepartiet ønsker Erik Hexeberg varmt velkommen.

Mer om Dr Erik Hexeberg:

https://drhexeberg.no/om-oss/klinikkens-leger#erik

Om landsmøtet 2020:
Helsepartiet skulle avholdt sitt landsmøte 2020 den 13. og 14. mars. En uke i forveien utsatte vi på grunn av koronapandemien. Den 6. juni 2020 avholdt vi vårt første digitale landsmøte på Teams, med 103 påmeldte medlemmer fra hele landet, samt fra tre kontinenter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *