Action ved valgboden på Karl Johan

NRK 12. august 2017

Alliansen og Hans Lysglimt Johansen var blant de mest kontroversielle i valgkampen 2017. De hadde av og til stand rett ved Helsepartiet lille koselige bod på Karl Johan. 12. august ble Hans Lysglimt Johansen dytte overende av en sint person som skrek «Ditt jævla svin !» før han løp leende avgårde. Både Johansen og rull-upen hans gikk i bakken så det sang, det ble dramatikk og oppstandelse i valgbodene i nærheten. Både politiet og presse var raskt på plass. Helsepartiets nestleder, Lene Haug sier at hun tar sterk avstand fra Alliansens leder og politikk og at hun ikke trives med å han han som valgkampnabo. Hun understreker imidlertid et retten til frie ytringer er svært vid og viktig verdi og at så lenge Johansen ikke bryter norsk lov har han selvsagt lov til å drive valgkamp.

Jeg synes det er forstemmende med fremveksten av nasjonalistiske partier både i Norge og andre land. Det er både trist og skremmende, sier hun.

Om Alliansen Partiet ble stiftet i november 2016 og er nesten like nytt som Helsepartiet, men med et svært annerledes verdisyn og program. Professor Øystein Sørensen sa til NRK at Alliansen med sine uttalelser om jødisk herredømme, og rasistiske forestillinger nærmest kan betraktes som nynazistisk. Hans Lysglimt Johansen mente et disse beskyldningene var årsaken til at han ble angrepet på Karl Johan. Partiets uttalte fanesak er å melde Norge ut av EØS og Schengen. Utover dette er kandidatene i partiet fristilte i andre saker. Det er Johansen selv som har kommet med uttalelser som bærer preg av nynazistisk tankegang. Han ble kjent for det norske folk som en stor tilhenger av Donald Trump i forbindelse med det presidentvalget i USA i 2016. Partiet har kun et medlem og det er Johansen. Det er i tillegg bygget opp av støttemedlemmer. Alliansen stiller lister i alle fylker i 2017. Les mer om saken og Alliansen på NRK.no  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *