Helsepartiet og FrP vil ta i bruk hotellene i Oslo til omvendte isolater – pressemelding

Risikogruppene må beskyttes bedre, helsetjenestene trenger avlastning og hotellene står tomme!

Pressemelding fra Frp Oslo og Helsepartiet Oslo, 1. april 2020. Både Oslo FrP, og Helsepartiet vil nå åpne Oslo Plaza, og andre hoteller for risikogrupper for å hindre at sårbare mennesker blir smittet av koronaviruset.

«Svært mange hoteller står ledige nå, og Oslo Plaza har stor kapasitet til å ta imot og isolere risikogrupper, dette kan Oslo kommune benytte seg av og betale for,» sier Aina Stenersen leder i Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune.

Samfunnet må gjøre langt mer for å hindre at de mest utsatte blir smittet, ellers er dugnaden forgjeves. De som er smittet og de som absolutt ikke bør bli smittet må skilles fra hverandre. Hjemmetjenestene er ikke trygge for de menneskene som er mest utsatte nå, og både sykehusene og sykehjemmene er hardt presset. Helsehusene (med kortidsplasser) gjøres nå om til koronasykehjem. Noen koronasmittede skal legges inn der i stedet for på sykehus og helsehusene skal også ta imot pasienter som skrives ut fra sykehusene med Covid 19. Pasienter som er på bedringens vei og muligens også pasienter som sykehusene vurdere at ikke vil ha nytte av intensivbehandling! Det er stor risiko at mange sårbare grupper med andre sykdommer som i disse dager blir stående uten et helsetilbud. Søndag ble det kjent at en person som fikk hjelp av hjemmetjenesten ble funnet død i sitt eget hjem i Ullensaker, nettopp av hjemmetjenesten. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/wPG6jd/funnet-doed-i-sitt-eget-hjem-var-coronasmittet.

«Vi har advart i flere runder om at det er direkte farlig det som nå foregår i hjemmetjenestene de mangler både smittevernutstyr og kompetanse når det gjelder. Mange som mottar slik tjenester er i risikogruppen for å utvikle alvorlig sykdom» sier leder i Helsepartiet Oslo, Lene Haug.

Oslo kommune håndterer smitterisikoen med å stenge dagsentrene, som mange eldre hjemmeboende og deres pårørende har stor nytte av, ved å sende pasienter som ikke er smittet hjem fra rehabiliterings- og korttidsopphold og så videre. Dette legger ytterligere press på allerede pressede hjemmetjenester og pårørende og er ikke forsvarlig. Frp og Helsepartiet ber byrådet sette i gang strakstiltak for å beskytte mennesker med helseutfordringer mot smitte. I dag frykter svært mange hotellkjeder konkurs, og mange ansatte er permittert. Om kommunen kan «kjøpe» bruken av hotellene, er dette også positivt for næringslivet, sier Stenersen. Helsepartiet har tatt til orde for en slik strategi – en strategi for å redde liv. Se Dagens Medisin. https://www.dagensmedisin.no/artikler/2020/03/26/en-alternativ-covid-19-plan-kan-spare-liv/

page1image3673344page1image3675632

Med vennlig hilsen Aina Stenersen Leder helse- og sosialutvalget i Oslo bystyre aina.stenersen@oslobystyre.no tlf. 91729536
Lene Haug Leder Helsepartiet Oslo lene.haug@helsepartiet.no tlf. 91697833

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *