Helsepartiet i debatten !

igår presenterte regjeringen sin nye helsereform «Leve hele livet»og dermed var det duket for debatt i NRK med blant annet Erna Solhaug,-Jonas Gahr Støre og Åse Michaelsen,-ja og så meg fra Helsepartiet ! Jeg ble invitert på bakgrunn av kronikken jeg skrev i Aftenposten rettet mot eldreminister Åse Michaelsen i forhold til bemanning i eldreomsorgen. https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/a27xJ2/Vil-du-ha-det-slik_-fru-eldreminister–Helene-Spro Da jeg ble oppringt av NRK trodde jeg først det var lokalradio,-jeg tenkte at det får jeg våge men da de sa at oppmøte var på Marienlyst gikk det opp for meg hva jeg hadde sagt ja til og jeg tror jeg hadde fullstendig sirkulasjonssvikt i noen minutter. For å være helt ærlig var jeg livredd fra jeg ble loset inn til jeg kunne plukke av meg mikrofonen,-jeg våknet idag med jernsmak i munnen og kunne knapt huske hva jeg hadde sagt. https://www.facebook.com/helsepartiet/videos/1985640328175777 Jeg har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger og også mange henvendelser om alt vi kunne fått med,-alt jeg burde ha sagt på vegne av «oss på gulvet»,-først nå i ettermiddag så jeg innslaget og leste reaksjonene. Utrolig mange har reagert på at eldreministeren mener vi kan løse bemanningsproblematikken ved å innføre mer frivillig arbeid i eldreomsorgen,-svært mange har også bemerket at de kunne se på utrykket mitt at også jeg reagerte med en lattermild mine da eldreministeren uttalte dette,-og den reaksjonen var spontan og rett fra hjertet. Jeg husker at jeg viftet diskre med pekefingeren slik vi hadde fått beskjed om dersom vi ville svare på en uttalelse,-men jeg var også så livredd at der er ikke umulig at Gelius oppfattet det som skrekkspasmer fra en overnervøs amatør kastet inn i et digert NRK studio med drevne politikere proppet med medietrening. Idag er jeg stolt over at jeg turte,-stolt over Helsepartiet som har klart å markere seg nok til å bli  inkludert i de store debattene som angår helse. Helsepartiet har beskrevet seg selv som ett grasrotopprør,-vi vil røske løs i byråkratiet og tvinge fornuften og folkevettet tilbake til stortinget,-en politiker skal representere folket,-ta beslutninger på vegne av folket men da må også folk kunne kjenne seg igjen i det politikerene sier og representerer. Ofte har jeg hatt samtaler med pasienter,-kolleger og pårørende hvor det har blitt bemerket at det burde være «en av oss» som får uttale seg om eldreomsorg,-vi som kjenner det på kroppen. Jeg har selv sagt at når ingen av de innfrir,-når jeg opplever at vi ikke blir hørt eller tatt på alvor,-ja så får jeg vel bli politiker selv da….en ide jeg angret litt på da jeg sto under strålekastere og trippet mellom kameraer og ventet på mitt signal til å hoppe inn i debatten på direktesendt tv. Idag angrer jeg ingenting,-jeg er glad beina bar meg og stemmen holdt,-for de tilbakemeldingene jeg har fått er takknemlighet nettopp for at jeg våget. Det er mye i den nye reformen som er fantastisk bra,-såfremt vi får nok ansatte til å gjennomføre det i praksis,-men det er også viktig å tørre å peke på det som ikke fungerer og hvilke utfordringer vi må løse før vi begir oss ut i ett hav av løfter,-for det er faktisk vi på gulvet som skal innfri disse løftene. Nå føler jeg at det nesten umulige har skjedd,-at vi har fått en stemme gjennom Helsepartiet,-vi har samlet oss og er så sterke sammen at vi ikke kan ignoreres,-og selv har jeg erfart at det å kaste seg ut i noe som er skremmende gir avkastning og er verdt det for alle de som ikke kan eller vil kaste seg ut i det men alikevel trenger å få sin stemme hørt. Besøk vår hovedside og les mer om oss ! https://helsepartiet.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *