Helsepartiet på valgkamptur i Innlandet

En delegasjon på seks engasjerte damer fra Helsepartiet reiste denne uken gjennom Hedmark og Oppland. Vi møtte velgere, styremedlemmer, helseansatte, pasienter og pårørende i begge fylker.

Mange er enige med oss i at lite er viktigere enn helse. Og at alle partier burde konsentrere seg mye mer om helse, nå som pandemien har vist oss hvor viktig helse er for hver og en av oss, og for samfunnet. arbeidslivet og økonomien.
– Jeg har storkost meg på reise fra Skarnes og Kongsvinger, videre til Sønsterud bofelleskap som er truet med nedleggelse fordi kommunepolitikerne vil spare penger ved å legge ned disse eldres hjem. Det synes vi er utrolig dårlig ide, sier førstekandidat for Hedmark, Hege Nordahl.
Avisene Østlendingen og Glåmdalen dekket Helsepartiets besøk.

Helsepartiets valgkampgruppe besto i tillegg til Hedmarks førstekandidat også av Kjersti Almåsvold som førstekandidat i Oppland, leder av Helsepartiet Innlandet Tanja Kristoffersen, samt Anne Beth Moslet, Hege Lisette Jensen og Helsepartiets grunnlegger Lise Askvik.
Ruten gikk videre til Elverum og Stange.
– Vi overnattet på vakre Fjetre gård, der vi lærte mer om kvinner i landbruket og om deres utfordringer ved fødsel og barselstid, når statsstøtten ikke engang dekker utgifter til avløser for mange, sier Hege.
– Det er viktig for oss å møte mennesker og lytte til de ulike problemene folk sliter med. Bare sånn kan de hjelpe oss å utforme klok politikk og tiltak som virkelig kan bedre folks liv.

Helsepartiet tilbrakte flere dager på reise og møtte velgere også i Hamar, Brumunddal og Lillehammer. Sykehus og gågater fikk et bevegelig oransje innslag av seks damer som virkelig syntes. Så gikk også til det nedleggingstruede Granheim Lungesykehus i Gausdal som styrker pasienter med kols, lungeemfysem, astma, sarkoidose og andre lungelidelser.
– Det var en opplevelse, sier opplandskandidat Kjersti Almåsvold.
– Vi ble varmt tatt imot og vi nøt omgivelsene. For en fantastisk god luft det var akkurat der! Å skulle legge ned Granheim for stue pasientene opp i Lillehammer Sykehus´11 etasje, uten muligheter for å gå ut og uten sikret ventilasjon, er sterkt kritikkverdig. At lungesykehuset er blitt reddet frem til 2023 er en mager trøst. Når vi står i en lungepandemi er det helt uforståelig at Sykehuset Innlandet og Helse Sør-Øst skalerer ned fremfor å bygge opp. Helsepartiet har ikke gitt opp kampen for å redde sykehuset på lang sikt. Og få det til å vokse!
Lungesykehuset har hatt kapasitet til 42 pasienter, men i dag er det kun 10 plasser igjen. Tilbudet om fire ukers rehabilitering er kuttet til kun to uker og helgebemanningen er så redusert at sykehuset må stenge mange helger.
– Dette er ikke akseptabelt. Vi mobiliserer for å styrke helsetilbudet fordi det lønner seg både for pasienter, pårørende, helseansatte -for samfunnet, arbeidslivet og for økonomien. Det er både etisk og helsefaglig selvsagt at helsetilbudet i Norge skal styrkes – ikke kuttes, understreker Kjersti.

I den avsluttende runden besøkte Helsepartiets delegasjon Gjøvik der Oppland Arbeiderblad vinklet avisens dekning av valgkampen gjennom Helsepartiet Gjøviks Vigdis Hjelmås. Hun brenner for kosthold og opplevde å måtte avbryte rehabiliteringsopphold fordi maten var så utfordrende for hennes helse.

Helsepartiet reiser på valgkampturer gjennom store deler av Norge, så langt ressursene holder for et lite parti.
Vil du hjelpe oss og dele ut flyers til folk der du bor?
Send oss din epost så sender vi deg materiell: post@helsepartiet.no

Hege Nordahl traff mange interesserte velgere også i Brumunddal.

Hyggelige velgere har spørsmål om alt fra helse til vindkraft og dagens demokrati. Hege Lisette Jensen og Tanja Kristoffersen deler erfaringer og meninger.

Anne Beth Moslet er kvikk på både labben og poten når hun deler ut informasjon om Helsepartiet så flest mulig velgere skal kjenne vårt prosjekt før valget.
Fotografering med Oppland Arbeiderblad på vakre Gjøvik gård.
Ladies in orange – godt synlige, men hvilken vei skal vi ta, dere?