Helsepartiet vil få tannpleie inn under frikort


Tennene er utrolig viktige for hele helsen din. Munnen er en intimsone, den er begynnelsen på ditt immunforsvar som behøver virkestoffer for å fungere, og tenner er en viktig del av ditt utseende. Vi snakker ikke om kosmetisk tannpleie, men om det som skal til for å få et funksjonelt og godt bitt. Tenner påvirker din fysiske og psykiske helse.

Hvorfor i all verden er det så vanskelig å få dette til i Norge – når de klarer det i flere andre land?
Svaret er at det ikke finnes noen politiske partier som står ved dette valgløftet når de kommer i posisjon til å legge kraft bak kravet. Alle de andre partiene har andre kjernesaker de slåss for – kanskje med unntak av Rødt, men da bør du være kommunist for å støtte deres politiske prosjekt. (Det står i deres program).

Helsepartiet er det eneste partiet som har helse som kjernesak og spydspiss!
Derfor har VI den politiske viljen til å få gjennomslag for dette.
Det er opp til velgerne om vår politikk skal få kraft til å bli gjennomført.

Hentet fra Helsepartiets stortingsprogram 2021 – 2025, kapittel 5 om helse:

Tennene er en del av kroppen

Sykehus, fastleger og avtalespesialister er finansiert over statsbudsjettet, gjennom en blanding av rammefinansiering, driftstilskudd og stykkpris. Folketrygden sammen med egenandelen skal dekke all behandling i alle ledd, av den offentlige godkjente helsetjenesten. Imidlertid gjelder dette ikke for tannbehandling. For voksne er det kun særskilte diagnoser/behandlinger, som delvis dekkes av Folketrygden.

Helsepartiet mener det er urimelig å skille mellom tannbehandling og annen behandling. Det er kun historiske grunner til dette skillet i Norge. I de fleste land vi sammenligner oss med, er tannbehandling i større grad offentlig finansiert.

Helsepartiet vil:

  • at tannbehandling finansieres på samme måte som annen helsebehandling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *