Kunstneren PØBEL og Helsepartiet for samme sak

Den rogalandsbaserte grafittikunstneren PØBEL har i sitt oppdrag for Helse Vest, på pøbelaktig vis, lagt inn klok og viktig kritikk av dagens helsesystem. Helsepartiet er imponert over hans uttrykk, idé og mot.

Pøbel blir omtalt som Norges egen Banksy (!) og hans grafittikunst er mer enn slående for øyet. Han treffer også sjelen.

– Helsepartiet er takknemlige for at han tok kontakt og for vår dialog om de alvorlige svakhetene i dagens helsesystemer, sier partileder Lise Askvik.
– I sitt kreative kunstnerstunt setter Pøbel med varme og omtanke ord på problemets kjerne: Systemet er blitt iskaldt, økonomistyrt og omdømmefiksert. Dette hadde Pøbel erkjent gjennom kontakt med ulike helseansatte, pasienter og pårørende. Nå må menneskelige verdier og demokratisk styring mye mer inn i helsesektorens politiske grunnlag, styringsregimer og kommunikasjon.
Lise Askvik som satte stor pris på kontakten med Pøbel.

Pøbel fikk oppdraget fra Helse Vest, med å utforme årets julekort til landets helseansatte. Helseheltene har reddet befolkningen gjennom et vanvittig 2020 med pandemi, underbemanning og svært variabel helseledelse. For å bringe frem sin kritikk la Pøbel i julekortet inn en QR-kode.
Denne koden førte videre til en sterk videohilsen:

https://www.instagram.com/p/CI3xo0tHz-R/
  • Helsepartiet utfordrer nå mediene -og NRK spesielt- til å ta debatten om vi skal fortsette slik eller om vi nå skal basere nasjonalregnskapet på den enkel sannhet som Pøbel formidler: helse er ikke primært en utgift, det er en investering i både enkeltmenneskets liv og i økonomien – fordi vi og vår arbeidsevne utgjør 75% av nasjonalformuen, slik denne illustrasjonen fra Aftenposten viser:
    (https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/MRr6wo/det-er-vi-som-er-norges-formue-kathrine-aspaas )

Takk til Pøbel som løfter opp den aller viktigste saken før høstens valg.
Takk for ditt mot, for din hjertekraft og for din geniale idé.
Du gir Norge håp!

Se alt på Pøbels instagramkonto:
https://www.instagram.com/pobel.no/?hl=nb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *