Ny eldreminister,-gratulerer..?

Ny eldreminister,-hva er din reaksjon ?

Hva tenker du om at Sylvi Listhaug blir eldreminister og tar over etter Åse Michaelsen ?

At Tidligere eldreminister går av gjør ikke meg trist,-særlig etter uttalelsen om at deler av eldreomsorgen bare kunne delegeres til frivillige organisasjoner,-en uttalelse som kanskje er noe av det mest kompetanseløse jeg har hørt.

Spørsmålet nå er om det er positivt at Sylvi tar over ?

Erna Solberg ser ingen problematikk i å slippe henne inn i varmen til tross for den ene skandaløse uttalelsen etter den andre ettersom det aldri formellt ble rettet et mistillitsforslag mot henne.

Selv tenker jeg jo at det bare var et spørsmål om tid før det ville kommet og hun unnslapp ved å trekke seg tilbake.

For meg ser det ut som et politisk spill,-FRP taper velgere og gjør et smart trekk ved å atter plassere sin beste sirkushest midt i manesjen igjen.

At Sylvi er en mediamagnet er det liten tvil om,-at hun er tøff nok til å tåle både kuler og krutt er det heller ingen tvil om,-men er dette et trekk for å bedre eldreomsorgen i Norge eller et desperat trekk for å redde inn stemmer før valget ?

Vi ser jo at de klinker til med løfter om at Siv Jensen skal rive bomstasjoner i hopetall samtidig som norske bilister aldri noensinne har betalt mer i bompenger enn etter at Siv Jensen lovet det motsatte.

Noen av løftene som flagges mener jeg å ha hørt før,-særlig når det nærmer seg et valg,-men paradokset er at vi sliter med de samme problemstillingene i helse og omsorg som for tyve år siden !

Er dette et comeback fra Sylvi som skal motbevise alles kritikk eller får vi en repetisjon av det som skjedde sist hun var ansvarlig i Oslo og rett og slett la ned 300 sykehjemsplasser ?

Det koker over i kommentarfeltene idag,-en del av tingene som kommenteres hadde jeg allerede glemt,-beleilig nok glemmer vi fort men Sylvi har EN fordel som gir meg et ørlite håp…

Da Åse Michaelsen ble eldreminister rev jeg nesten av meg håret i frustrasjon over at det atter en gang ble gitt makt til en person som ikke har erfaring eller grunnleggende kunnskap i sakene de skal forvalte,-men Sylvi har faktisk jobbet som pleieassistent i eldreomsorgen.

Paradokset er at hennes erfaring i kjortel er før helseforetaksmodellen ble vedtatt,-noe FRP forsøvrig stemte for.

Etter at helseforetaksmodellen ble iverksatt startet også problemene,-det var da vi fikk den forhatte stoppeklokken,-omsorg på budsjett og innsparinger for å tilfredstille budsjetter som egentlig er ment for forretningsvirksomhet.

Sånn sett føler jeg at det er helt ryddig å påstå at hun ikke kjenner til dagens virkelighet i kjortel,-ei heller dagens virkelighet for pasienter og pårørende.

Kan vi alikevel håpe på en forrykende ny eldrepolitikk med verdighet,-omsorg og respekt i fokus,-eller er dette enda et politisk spill for galleriet for å blende oss foran det kommende valget ?

Hva tenker du ?

3 thoughts on “Ny eldreminister,-gratulerer..?

  1. Dette er bare en måte og komme tilbake på Eldreminister ??? Denne dama vet hva hun vil og får det. Vi trenger folk som jobber for folket og ikke for seg selv for og få makt. Håper Helsepartiet får nokk stemmer til og komme inn på tinget. Der er tragisk med den regjeringa vi har nå. Skandale på skandaler. Tar fra de fattige og gir til de rike. Selv livsforlengende medisiner sier de nei takk til.enn om en av disse hadde en sønn eller datter som har kort tid igjen som kan få måneder eller år ekstra .?

  2. Mye kan vi mene og tenke, men alle fortjener en ny sjanse! Enig med Helene, hun snakker klart og tydelig så vi går spennende tider i møte! Vi i Hp ønsker å skrote Foretaksmodellen, kanskje er hun den som greier det?!

  3. Jeg er enig i at Sylvi Listhaug bør bli tatt godt i mot som vår nye eldreminister. Hun er en ærlig og modig politiker – kanskje den modigste og djerveste av dem alle – på det norske Storting i dag. Er det noen som kan få satt ting på den politiske dagsorden, så er det nettopp Sylvi Listhaug.
    Jeg har stor tro på at hun vil kunne bidra positivt innen eldreomsorgen, men også innen helsepolitikken generelt. Hun har tidligere erfaring fra helsepolitikken i Oslo og har nettopp sittet i Helse- og omsorgskomiteen. Hun bør derfor kunne ha en klar mening om både Helseforetaksmodellen og kampen for lokalsykehusene som Helsepartiet har frontet på sitt Landsmøte i helgen.
    Det at Sylvi Listhaug kommer fra Møre- og Romsdal vil ikke minst kunne bety at hun i særlig grad verdsetter det arbeidet lokalsykehusenes trofaste medarbeidere gjennom mange år virkelig betyr for lokalbefolkningen i våre kystkommuner hvor kampen mot nedleggelse av lokalsyehusene nå øker til orkans styrke.
    Kanskje burde Helsepartiet invitere Listhaug til debatt både om eldreomsorgen, fortaksmodellen og lokalsykehusenes fremtid i Norge?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *