Oslo har fått sitt første bydels-lag: Helsepartiet Østensjø!

Leder for Helsepartiet Østensjø er Pål Eriksen. – Takk for at dere initiativ til å stifte et etterlengtet og ærlig parti, jeg skal gjøre så godt jeg kan så lenge jeg kan, sier Eriksen.   Torsdag 18. juni ble Helsepartiet Østensjø stiftet, med leder Pål Eriksen, nestleder Ivano Incerti og styremedlem Inger Sæthre. Pål Eriksen er også leder for Blodkreftforeningen, og han har brutale erfaringer både med lidelsen og med deler av et ikke-fungerende helsevesen. Helsepartiet gratulerer så varmt med oppstarten og spør partilagets to herrer hva som gjorde at de valgte å engasjere seg i Helsepartiet. Pål Eriksen svarer: -Da må vi gå tilbake noen år. Jeg havnet midt i disse vanvittige reformene som har sitt utgangspunkt i NPM. 2006 fikk jeg akutt myelogen leukemi, fikk tilbakefall i 2008 og ble stamcelletransplantert. Det er en traumatisk sykehistorie som er en historie i seg selv, men det tar vi en annen gang. -Så kom jo samhandlingsreformen, og i 2014 ble jeg kastet ut av Rikshospitalet. Da måtte jeg klare meg på egen hånd. Jeg var jeg langt nede. Tenk, helsevesenet hadde gjort en fantastisk jobb og brukt millioner av kroner på å redde livet ditt, så setter systemet deg på gata. Dette har mang e pasienter måttet akseptere! Jeg kjente en endokrinolog som tok meg inn på hematologisk avdeling. Effektiv ikke sant? – Det store paradokset er at man ikke klarer å fange opp og lære hvordan en tøff kreftbehandling fører til senskader, fordi systemet overstyrer alt. Jeg fikk tarmkreft i 2017 som trolig er en konsekvens leukemi behandlingen og nedslitt immunsystem. Da Pål leste jeg at noen var i gang med å stifte Helsepartiet, det var musikk i hans ører. -Jeg kontaktet Tove Pernille som var medlemskontakt. Vi hadde to møter på Tveita senter, hvor hun ga meg Lise Askviks bok «Helsesviket». Det jeg leste der stemte med mine egne erfaringer. Dyktige helsearbeidere er fanget i en rigid forretningsmodell som ikke fungerer.  Hun fortalte meg også at Ullevål skulle nedlegges. Det overrasket meg siden jeg som styreleder i Blodkreftforeningen Oslo ikke visste noen ting om dette. Hvor var informasjonen? Var det en bevisst sniknedleggelse på gang? Siden dette har Påls engasjement blitt bare større og større. – Jeg er direkte sjokkert og forbanna når jeg ser hvordan Høie og Helse sør øst driver sitt manipulende maktspill. Vi trenger Helsepartiet, og ønsker å bidra med den kapasiteten jeg har igjen, sier en tapper og nyvalgt leder for Helsepartiets første bydelslag. Takk for at du og dine er med, kjære Pål. Vi er også svært glade for å ha med nestleder Ivano Incerti, med nors-italiensk bakgrunn. -Buongiorno, smiler Ivano og forteller at det var hans idealisme som fikk ham til å melde seg inn i Helsepartiet. -Jeg håper på en stadig tilnærming til en bedre fungerende liv for meg og for mine medmennesker. Ivano har vært med Helsepartiet fra partiets aller første måneder, ergo er han en veteran allerede! Helsepartiet Oslos leder, Lene Haug, er svært glad for at Oslo er igang med sitt første bydelslag. – Vi har en ivrig og flott gjeng i Oslo, og nå er Østensjø først ute. Gratulerer! Våre flotte folk i Helsepartiet Oslo har ambisiøse mål om å starte bydelslag over hele hovedstaden. Nå er vi igang og vi får et spennende år før høsten 2021. Mange flere må høre om Helsepartiet og se at vi er det eneste partiet som har en oransje tråd spunnet gjennom all vår politikk, som handler om å fremme helse og minske uhelse. Helsepartiet Østensjø er vår flotte start! – Hvis du brenner for vår politikk og er interessert i å starte lokallag der du bor så ta kontakt, sier Lene Haug som er å treffe på tlf nr 916 97 833, eller epost lene.haug@helsepartiet.no.      

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *