Vil på tinget for Helsepartiet

Helsepartiet i Media

Dagens Medisin 10. april 2017

Overlege Henning Økland og tidligere borreliose-lege Rolf Luneng er blant dem som stiller til valg for Helsepartiet, sammen med partileder Lise Askvik. Dagens Medisin har vært opptatt av å dekke Helsepartiet helt siden starten, De skriver:

 I fjor høst dukket Helsepartiet opp i det politiske landskapet, og nå er det klart at partiet stiller liste til stortingsvalget i 18 av 19 fylker. Partiet har fylkeslag i alle fylker, men valgte i siste liten ikke å stille liste i Møre og Romsdal. Da partiet ble stiftet, var målet å stille lister i fire fylker. – Det er rørende å se alt engasjement fra helsefolk, pasienter og pårørende. Det er en stor tillitserklæring at fagfolkene støtter opp. Dessverre er det også et utslag av desperasjon og frustrasjon at de kaster seg utpå i et nystartet parti, sier partileder Lise Askvik, som er førstekandidat i Akershus. Nestleder Lene Haug er førstekandidat i Oslo, mens Henning Økland, lege ved Oslo universitetssykehus, er andrekandidat. – Vi har mange med medisinsk bakgrunn på Oslolisten; tre leger samt hjelpepleier og sykepleier. Det har vært viktig for oss og vi er glade for å ha gode fagfolk med, sier Lene Haug, som har bakgrunn fra Frogner og Oslo Høyre. Også onkologene Dorota Porada Gaukstad og Oluf Dimitri Røe står på partiets Oslo-liste.

Les hele saken her >>

Kontroversiell kandidat

I denne saken er de opptatt av at Rolf Luneng er toppkandidat i Nordland. Dette er en nyhet i det medisinske miljøet. Rolf Luneng er kjent som blant annet legen til Lars Monsen. Luneng blir gjerne kalt borreliose-legen, han behandlet borreliose-pasienter med store doser antibiotika. Svært mange pasienter i hele landet sier til oss at de kan takke Rolf Luneng for at de lever. Lunengs pasienter ville uten hans hjelp enten ha måttet får behandling i utlandet eller opplevd å ikke få hjelp. Luneng mistet retten til å praktisere som lege på grunn av sin lojalitet til pasientene og Helsepartiet Nordland ville gjerne ha han på listen selv om han er kontroversiell. Luneng har arbeidet i Bodø i mesteparten av sitt yrkesaktive liv, og han er meget populær der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *