Penga eller livet ?

Penger trumfer nød, behov og fornuft!

Idag leste jeg at alle krisesenterene i Østfold er fulle og kvinner og barn blir rett og slett avvist.

Man kunne tenke seg at kommuner kan avlaste hverandre for å hjelpe mennesker i nød men fakta er at dersom du har vært bosatt i en kommune med en voldelig partner for så å «rømme»til en annen kommune fordi du kanskje har familie eller venner i den kommunen så har du allikevel ingen rett til hjelp på krisesenteret.

Det er kun kommunen du er bosatt i som er pliktet til å ta regningen for å hjelpe deg og dermed kan enhver annen kommune avvise deg uansett hvor desperat du er,-det er ikke fordi det er mindre vondt å få juling i en nabokommune,-det handler om penger !

Med tanke på alle løftene vi har hørt,-særlig i valgår,-om å ha fokus på vold i nære relasjoner så er det altså allikevel pengene som rår til syvende og sist.

Jeg er ingen politiker men dette fikk meg til å tenke på da vi var små og lekte røver og politi,-og hylte «penga eller livet»,-kanskje er jeg allikevel kvalifisert ?

Bare at jeg i Helsepartiets ånd velger livet,- kanskje gjør nettopp det oss til den store røveren..?

Når terminale pasienter sendes hjem mot sin vilje uten hverken utstyr,-resepter eller planlagt bemanning hos hjemmetjenesten,-ja så er jo ikke det fordi det er så mye greiere å dø alene i en kommune med dårlig lokalsykehusdekning,-det handler om penger !

Når en mann på 97 trygler om sykehjemsplass fordi han har alvorlige diagnoser,-lite bevegelighet og en hverdag fylt av angst får avslag fordi han er «for frisk»,-ja så er jo ikke det fordi at eldre i kommuner med dårlig sykehjemsdekning tåler så mye mer enn andre ?

Når kommuner med bemanningsproblemer trosser både lover og ansatte ved å la sykepleiere gå vakter helt alene på opptil flere avdelinger med den risikoen det innebærer,-ja så er jo ikke det fordi at akkurat disse kommunene har sykepleiere med blekksprutarmer og pasienter som lover å ikke bli syke når det er lav bemanning,-det handler alltid om penger !

En av våre hjertesaker er nettopp å få fokuset bort fra økonomistyrt helsevesen og tilbake til en tillitsmodell,-vi vil at behovet i befolkningen skal bestemme tilbudet,-ikke økonomi.

En frisk befolkning er den største ressursen vi har og en investering som garantert gir avkastning,-men først må vi kjempe for å bli sett som nettopp det og ikke prislapper for det offentlige

Det er ikke sånn at vi ikke har penger til det,-men måten foretakene driftes på idag er et byråkratisk pengesluk hvor de som sitter øverst sluker mest mens småmyntene drypper på oss som er nederst,-og det er ironisk at budsjett og økonomi er øverst i denne pyramiden mens menneskeverd og omsorg er nederst og skraper på bunnen.

Nå nærmer det seg valg igjen og jeg vet allerede hva vi kommer til å bli lovet,-men som alltid er det pengene som rår til syvende og sist og løfter vil bli brutt av hensyn til økonomi.

Nå er det opp til oss å si hva vi mener, – penga eller livet?

Les mer om vår politikk her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *