Idag hadde jeg besøk av partileder Lise Askvik som troppet opp med mikrofoner og miksebord,-Helsepartiet lager podcast !

Resultatet kommer etterhvert med linker på Helsepartiets sider.

Mens vi sitter og drodler og spekulerer i om engasjerte støttespillere trenger politisk erfaring for å være aktiv i et politisk parti så kontrer Lise med spørsmålet,:burde politikere ha praksis i ordinære liv før de får bestemmelsesmakt ?

Når politikere blir invitert for å se hvordan det står til på sykehjem blir besøket varslet i god tid, bemanningen er skyhøy, det serveres kaker og danses polka over en lav sko, men er DET hverdagen på sykehjem ?

Da  sykehuset Kalnes skulle vises frem for ministere og kongelige høyheter ble pasienter trillet bort og gjemt i kriker og kroker som ikke skulle besøkes,-dette er jo vitterlig et sykehus med ambisjon om å ikke ha en eneste korridor-pasient,-så alle korridorpasientene måtte stues bort så glansbildet ble komplett.

Sannheten er at det ifjor var omtrent 4000 korridorpasienter på Kalnes.

Når vi lurer politikere lurer vi oss selv,-de vil vite hvordan det står til og hvor skoen trykker mens vi vil vise dem hvor flinke vi er og hva vi får til.

Det er et faktum at sykehuskapasiteten bygges ned,-tilbud krymper inn og stønader fjernes.

Helsepartiet jobber for å realitetsorientere,-kaste lys på hvordan situasjonen faktisk er,-kanskje er det på tide å inkludere politikere med makt i denne realitetsorienteringen ?

Dersom politikerene måtte ha en praksisuke sammen med en alenemor i et lavtlønnet yrke,-være med å drøfte om vinterstøvler er viktigere enn strømregningen denne måneden,-ville det påvirket hvordan de tar sine valg på våre vegne ?

Dersom Helseministeren måtte jobbe vakter selv i helsevesenet,-selvsagt uten mat eller do-pauser,-med en konstant frykt for å begå dødelige feil pga stress ,- ta imot frustrasjonen til pasienter og pårørende,-legge seg med dårlig samvittighet etter vakt,-ville han da innsett at helsevesenet er langt mer enn marsipankaker og bortgjemte pasienter han aldri har sett ?

Om man utførte et sykepleierstunt på en politiker, røsket dem løs fra sin trygge hverdag og sa at «nå er du ansatt i en 13.56% stilling», du får ikke lån, du ser arbeidsløs ut på papirET  men du kan overleve økonomisk dersom du til enhver tid er tilgjengelig på kort varsel,-vær forberedt på å avlyse bursdagene til barna dine og gjerne ditt eget bryllup så går det bra skal du se.

Man kunne invitert dem til å bli kjent med en familie, leve sammen litt for så å velge hvem av barna kan få briller ?

Hvilket barn skal vi ta oss råd til å gi tannregulering ?

Dersom vi tvang politikere til å personlig stå inne for de valg mange av oss står ovenfor, ville det da vekket en endring ?

Definisjonen på politiker er folkerepresentant,-de skal vedta på vegne av oss, befolkningen, de skal tale vår sak og fremme våre behov, men da må vi jo vise dem virkeligheten.

Hvis du fikk anledning til å gi en politiker litt praksis i ditt liv, – hva ville du vist dem ?