VG - Oktober 2016 Riksmegge starter

Riksmegge starter Helsepartiet

VG 30. oktober 2016

«Riksmegge Lise Askvik (47) fikset kreftopererte damers rett til å rekonstruere brystpartiet. Nå starter hun Helsepartiet.» skriver VGs Frank Ertesvåg.

Intervjuet fortsetter: «– Jeg synes først det var en syk idé med et nytt en-saks-parti. Men stadig flere, ikke minst fra helsevesenet selv, gikk på meg og sa det var nødvendig med et eget helseparti. Jeg hadde ikke lyst, jeg hadde ikke tid. Men dersom det er dette som skal til for at helse skal tas på alvor i politikken, så skal jeg jaggu meg starte parti. Og jeg har ikke klart å kvitte meg med tanken, sier Lise Askvik til VG. Programlederprofilen fra P4 fikk respekt fra Helse-Norge da hun tok opp kampen for at brystkreftopererte skulle få rekonstruert puppene sine. Nå går hun løs på en ny kjempeoppgave ved siden av jobben som programleder i radio. Målet er i første omgang 5000 underskrifter før jul, for å stille liste til valg i stortingsvalgåret 2017. Etter en drøy måneds jobbing har hun allerede passert 3000 signaturer.» VG spurtet også helseminister Bent Høie hva han mener om det nye Helsepartiet – han syntes ikke det var noe behov og svarte: «– Synes du det er behov for et eget Helseparti? – Nei, jeg ser ikke noe behov for et eget Helseparti. Et parti som kun er opptatt av å reparere skade ved ensidig å fokusere på sykehus- og helsevesen kan bli et helseskadelig parti, svarer Høie og mener det kan gå på bekostning av forebygging og sammenheng i helsepolitikken.» Les hele saken i VG her>>    

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *