Snakk Ut – dette er #snakkut-prisen 2019

DETTE ER #SNAKKUT-PRISEN 2019

Helsepartiet er en av flere aktører som har vært med på å innstifte #snakkut.

Betydningen av å snakke om hvordan det står til med helsetjenesten vår har aldri vært større enn nå. Vi vil hedre det motet som kreves når helseansatte bidrar til å belyse helsesektorens tilstand.

Hvorfor en SnakkUt-pris?

– For at demokratiet skal fungere må velgerne ha innsyn i hvordan helsetjenestene våre fungerer; hva som er bra og hva som må forbedres. Under dagens helseledelse har foretaksmodellen gjort omdømmebygging til en viktigere faktor enn tidligere, noen mener sågar at omdømmet er blitt viktigere enn tjenestenes reelle kvalitet og innhold. Lojalitetsplikten verner omdømmet og ikke pasienten. Informasjonsavdelingene vokser og PR-byråer leies inn for å sile fakta til innbyggerne. Men tillit bygges ikke av PR. Tillit til helsetjenestene bygges av god kvalitet, sier Helsepartiets leder Lise Askvik som leder lanseringshowet lørdag kveld.

Den offentlige helsetjenesten bør få det omdømmet som kvalitet og innhold av tjenesten gir pasienter, helseansatte og pårørende. Derfor er det viktig at ansatte i helsetjenesten -de som kjenner tilbudet best- snakker ut både om det som fungerer og det som må forbedres. Det kan gjøres på mange vis. De som bidrar blir nå hyllet for sin demokratiske innsats i vår nye pris SnakkUt-prisen. Vi ønsker velkommen nominasjoner fra hele landet: Her kan du nominere kandidater til å motta prisen  

Deles ut under Arendalsuka 2019

#Snakkut-prisen 2019 vil bli delt ut under Arendalsuka i forbindelse med et et større arrangement om åpenhet innen helse- og omsorg. Du kan følge med på #Snakkut på Facebook og på Twitter Nominerte kandidater presenteres fortløpende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *