Trenger vi Helsepartiet ?

Trenger vi enda et parti ?

Som alltid i et valgår må velgere vurdere hvor de skal legge sin verdifulle stemme,-og ofte spørres det :»Trenger vi enda et parti ?»

Da Helsepartiets leder Lise Askvik selv ble alvorlig syk og fikk se helsevesenet fra innsiden ble hun opprørt og sjokkert,-at vi bor i verdens beste land med verdens beste helsevesen er ikke en sannhet for alle og behovet for å realitetsorientere vokste frem.

Felles for mange engasjerte og aktive i Helsepartiet er å informere,-peke på og sette lys på det vi mener kan gjøres bedre,-det som MÅ gjøres bedre.

Før Lise Askviks kampanje «pupp til folket» var det i snitt fem års ventetid på rekonstruksjon etter brystkreft.

Pasienter som hadde beseiret og overlevd måtte altså alikevel dvele ved sitt eget møte med døden i minst fem år før de kunne lukke det kapittelet og fortsette livet sitt.

Det å sette lys på saken skapte endring for alle i kø for pupp,-og da er det også anledning til å tro og jobbe for at fokus og informasjon også kan skape endringer generellt,-for hvordan kan man protestere mot eller kjempe for en problemstilling man ikke kjenner til før man allerede sitter i en vrien helsevranglås ?

Vi mottar daglig mange henvendelser fra pasienter,-pårørende og ansatte i helsevesenet,-og det de forteller kan bekreftes selv om det noen ganger er vanskelig å fatte,-men før vi presenterer en problemstilling sjekker vi fakta og ofte gremmes vi over det vi finner.

Hvor ofte har vi ikke sett innlegg og artikler fra fortvilte pårørende som gråter over at en av deres eldre ikke får sykehjemsplass selv om det åpenbart er et behov ?

En sak handlet om en 98 år gammel mann med oksygentank,-lungesykdom,immobilitet og sterk angst som ikke fikk plass fordi han var for «frisk»

Det er et langt større behov for sykehjemsplasser enn det som kommer frem fra politikerene,-det blir ikke prioritert og hele problemstillingen blir sukret med at de gamle vil bo hjemme lengst mulig,-joda,-men bare så lenge de er friske,-trygge og kan ivareta seg selv !

For å kunne bo hjemme mot sin vilje når man opplever angst,-frykt for å dø og med manglende evne til å ivareta egen helse,-ja da legger vi de i hendene til en alvorlig presset kommunal hjemmetjeneste.

Med stoppeklokke og kliniske diagnoser som eneste rettesnor blir de løpt forbi av en med hastverk,-»hvordan har vi det idag?»

Mange eldre vil ikke være til bry og svarer «takk bare bra»

(Hvordan går det med søknaden min om sykehjemsplass)

Behovet for sykepleiere i kommunal helsetjeneste er enorm,-samtidig vet vi vet at dersom en sykepleier går ufrivillig alene på en vakt OG varsler,-ja da kan jobben ryke !

Å føre alvorlige avvik skaper ikke endringer for de sårbare pasientene som er i behov av kompetanse,-det straffer seg på bekostning av kompetanse og pasienter.

For mange gir instutisjon økt trygghet og også mulighet til å være sosial,-men alt annet går på anbud.

Den som gir lavest pris får gleden av å tjene penger på å levere langreist mat pakket i plast til en generasjon som verdsetter hjemmelaget mat mer enn vi kan fatte,-og institusjoner som får mat levert opplever opptil 40% matsvinn,-når en generasjon som har opplevd etterkrigsstiden med sild stekt i tran og poteter til frokost ikke makter å spise det de får servert,-ja da er det et varsko ?

Helseminister Bent Høie mener det ikke er et klasseskille i Norsk helsevesen samtidig som pasienter dør fordi de ikke har penger til å finansiere den behandlingen som kan redde livet deres.

Eldre minstepensjonister henter ikke ut de dyreste medisinene sine,-og jeg har ofte blitt spurt om hvilken av medisinene på ordinasjonskortet som er viktigst ?

Fastlegekrisen holder uttalige mennesker som økonomiske gisler fordi deres eneste mulighet til legetime er private aktører til drøye 1500 kroner konsultasjonen.

Et enormt antall mennesker sliter med dårlig tannhelse og store konsekvenser av dette fordi det å få tannlegebehandling er voldsomt dyrt og ifølge staten er ikke munnen en del av kroppen og derfor ikke innlemmet i egenandelsordningen.

Sykehuskapasiteten bygges ned samtidig som vi blir lovet mer,-men la oss se nærmere på et av gulleggene staten la,-Kalnes !

Det skulle bli det mest effektive og moderne sykehuset uten en eneste korridorpasient….ifjor lå det omtrent 4000 pasienter på korridorene på Kalnes,-akuttmottaket har ikke kapasitet og sykehusets egen administrasjon leier lokaler tre kilometer unna for det var visst ikke plass til de heller !

Når vi undres over hva som skal skje med sykehusdekningen i Østfold som forøvrig har en voldsom forventet befolkningsøkning så er svaret,-»Vi legger ned Ullevål og bruker 50 milliarder på å drømme om en utopisk ide om et sykehus på Gaustadtomten som forøvrig er fredet av riksantikvaren og langt fra egnet !»

Kanskje rister du allerede på hodet,-men det er mye mye mer å forferdes over.

Staten utrykker bekymring over lave fødselstall i Norge,-samtidig har de siden 70-tallet lagt ned 110 fødeinstitusjoner !

Flere enn noen gang blir født under transport simpelthen fordi reiseveien er så lang,-og for de aller minste og utsatte barna medfører dette død.

Da kan man heldigvis stole på ambulansetjenesten ?

Vi har idag NI ambulansefly i Norge så det lureste er å bo et sted med godt veinett,-men så er det visst litt krise i ambulansetjenesten generellt,- også de sliter med dårlig bemanning og en uønsket rekord i ulovlig overtid,-også de jobber med begrensede ressurser til gråten tar dem,-og noen ganger rekker heller ikke de frem i tide.

Noen må tørre å si dette høyt,-sette fokus på det og poengtere det åpenbare faktum,-at økonomi går foran alt annet.

Alt handler om besparing og budsjetter,-helseforetak driftes som butikk mens pasienter dør på grunn av budsjettbegrensninger.

Helsepartiet har som mål å avskaffe helseforetaksmodellen,-vi må gi tilliten tilbake til de faglærte som faktisk tar i pasientene sine daglig.

Norges aller størst formue er ikke oljen,-det er befolkningen,-det er VI som er Norges nasjonalformue !

Selvsagt trenger vi et Helseparti,-en vaktbikkje som bjeffer og setter fokus på mangler i systemet,-noen som både tør og gjør !

https://helsepartiet.no/?fbclid=IwAR0o24NIXon09_YzcB_MEpZ76lAjo1eHs2yXeRBkYYZy2I-qFCiPdSzXWzs

One thought on “Trenger vi Helsepartiet ?

  1. Takk Helene!
    Realistisk bilde som er kjent for oss i helsevesenet, som pårørende, som pasienter som representanter for HP som får problemstillingene på bordet! Derfor trengs vi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *