Ung og engasjert ?

Møt Rebecca, – en ildsjel i oransje !

Rebecca Linnea Bruusgaard-Orning er leder for Helsepartiet ung.

16 August 2017 ble Helsepartiet ung stiftet,-stadig i sin spede begynnelse men med et stort og etterlengtet engasjement for å ivareta ungdommens generelle helse.

Helsepartiet har vedtatt politikk for å styrke ungdoms fysiske og psykiske helse,-tilgang på helsetjenester og fokus på forebyggende arbeid ved å blant annet styrke helsesøstertjenesten ved alle skoler.

https://helsepartiet.no/stortingsprogram-2017-2021/?fbclid=IwAR2fLVkpc4buibPIQYAK8JUtmjeyGK8E34xw2JhTwGr0DTDerqkbUQVh-LY

Helsepartiet Ung har flere politiske fanesaker men det Rebecca brenner spesielt for er psykisk helse og forebygging av selvmord blant unge i Norge.

I motsetning til våre naboland er det slik at hos oss øker selvmordstatistikken blant unge for hvert år som går og det er idag slik at selvmord er en av de hyppigste dødsårsakene blant unge.

I 2016 tok 81 barn og unge livet sitt i Norge. I 2017 steg tallet til 126. Man antar at for hvert selvmord er det seks ganger så mange selvmordsforsøk, men det er også mange mørketall, så antall selvmordsforsøk og selvskading er nok mye høyere.

Mer enn 6000 Nordmenn forsøker å ta sitt eget liv hvert år. Det sier seg selv at vi trenger engasjement,-politisk vilje og ikke minst nye krefter som kan vise veien slik at også vi kan snu statistikken.

Helsepartiet er voldsomt stolte over å ha et ungdomslag med ambisjoner men også særdeles stolt over at Helsepartiet ung har en leder i Rebecca som setter fokus på et så viktig tema som selvmord blant våre barn og unge er,-og vi håper at flere blir inspirert og vil være med Rebecca i denne viktige kampen sammen med Helsepartiet Ung !

Helsepartiet ung er for deg mellom 15 0g 33 år,-vil du være med ?

https://helsepartiet.no/bli-med/?fbclid=IwAR3UH8a-lX-ZIDX0KlMG6REGBxIVZN0GxgndQgYVM9MzIlbK2Rb-DTMLAUw

Har du spørsmål så kan du kontakte Rebecca på Helsepartiet Ungs side på Facebook.

https://www.facebook.com/pg/helsepartietung/about/?ref=page_internal

Om du sliter med vonde tanker så husk at du er ikke alene,-det er viktig at du søker hjelp !

Mange kan hjelpe – både fastlege, helsesykepleier på skolen eller helsestasjonen, legevakt og kriseteam i kommunene. Her er noen telefonnumre du kan ringe for hjelp: Legevakten på: 116 117 (ved behov for akutt hjelp) Nødnummer : 113 (ved behov for akutt hjelp) Mental Helse: 116 123 Røde Kors: 800 33 321 Kirkens SOS: 22 40 00 40

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *