We did it again !

Vel overstått landsmøte !

For tre år siden var det nok flere som ikke så for seg at Helsepartiet ikke bare skulle vokse men også arrangere sitt tredje landsmøte !

Denne helgen gikk landsmøtet av stabelen og det er med enorm stolthet vi kan konkludere med at vi blir større,-bedre og flere for hvert år.

Det som var spesiellt hyggelig i år var at vi fikk gratulasjoner og lykkeønskninger fra Kristoffer Haug fra mdg i en videohilsen og Erling Folkvord og Odd Einar Dørum holdt oppmuntrende taler for oss med gode råd og støtte veien videre som politisk parti.

Som forventet holdt helsepartiets leder Lise Askvik en tale til landsmøtet som virkelig inspirerte oss og styrket vår tro på at vi kan skape store endringer.

Vi fikk høre mange flotte appeller,-en av de som gjorde sterkest inntrykk for meg var appellen til Helsepartiet ungs leder Rebecca linnéa bruusgaard-orning som fortalte om sitt engasjement for forebygging av selvmord blant unge,-opplysning rundt temaet og ikke minst hennes engasjement for større åpenhet rundt temaet.

At vi har en så sterk,talefør og modig leder av Helsepartiet ung er noe å være stolt av,-og jeg oppfordrer alle til å besøke og like siden på facebook

https://www.facebook.com/helsepartietung/

Videre har vi fått høre mange sterke appeller og innlegg,-vi har behandlet og vedtatt resolusjoner som beskytter lokalsykehusene,-akuttjenester og landbruk.

Et resolusjonsforslag ble avvist og for meg var det et stolt øyeblikk,-her er hvorfor :

Vi er unge,ivrige og proppfulle av engasjement og et resolusjonsforslag handlet om sykelønnsordningen,-et modig og helt nødvendig tema,-men samtidig var det også flere som mente at vi kanskje burde bruke mer tid på et så komplisert tema.

Landsmøtet avviste resolusjonsforslaget MEN vedtok å nedsette en arbeidsgruppe som kan levere et fantastisk resolusjonsforslag til neste landsmøte !

Det forteller meg at vi besitter en av de viktigste egenskapene når man skal skal forvalte noe så viktig som velgeres tillit,-nemlig å kjenne sin egen begrensning,-våge å si at vi mer enn noe prioriterer å gjøre det som er riktig for de menneskene vi berører mye mer enn å presentere noe som kanskje kunne fått medier interessert.

Vi fikk et innblikk i livet som «langligger» på sykehus av Coby Omvlee,-en skuespiller og overlever som har laget et teaterstykke av sin erfaring med helsevesenet.

Vi både gråt og lo men aller viktigst,-alle kjente seg igjen på en eller annen måte og helsevesenet slik mange opplever det kom til uttrykk på godt og vondt.

I år lanserte vi «snakkut» prisen og de første nominerte ble presentert,-det er velkomment og ønskelig med flere nominasjoner og du kan lese mer om de nominerte og nominere noen du synes fortjener prisen her :

https://www.facebook.com/snakkut/

Selve prisen blir utdelt på Arendalsuken i August.

Vi har fått mange innspill og sterke meninger,-en av våre kjemper for pårørende til unge og barn med ME,-Lill-Ann Foss Gravingen ga oss et innblikk i hvordan det er å være pårørende til barn med ME og man kan ikke la være å bli sterkt berørt av hennes ord.

Det er liten tvil om at dette er en gruppe pasienter som svært ofte føler at de ikke blir tatt på alvor og utsatt for hån av helsevesenet til tross for at det faktisk foreligge massiv forskning som viser at ME er en reell diagnose som krever mye mer enn «ta deg sammen» og det mange pasienter opplever som latterliggjøring.

Helsepartiet støtter selvsagt saken og deltok i dagens markering «millions lost»foran stortinget med en sterk appell fra Lise Askvik med oppfordringen om å aldri gi opp,-Helsepartiet støtter dere !

Det er så mye mer jeg gjerne skulle fortalt,-beskrevet og skrevet om årets landsmøte men det er umulig å få med allt og alle får et referat med detaljer etterhvert.

Jeg personlig er mer inspirert enn noensinne,-mer overbevist om vår mulighet til å samle og forandre og ikke minst utrolig stolt over Helsepartiet,-et parti med så sterkt fokus på empati,-verdighet,-menneskeverd og omsorg.

Vil du lese mer om vår politikk ?

https://helsepartiet.no/

Vil du bli medlem ?

https://helsepartiet.no/bli-med/

One thought on “We did it again !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *